mds company uljara metović logo

MDS COMPANY – ULJARA METOVIĆ


Stari Bar, Podgrad bb
M: +382 (0)69 029 153
M: +382 (0)69 994 255
[email protected]
[email protected]

MDS Company – Uljara Metović
Prosečna ocena: 4.8 (95%) od ukupno 20 ocena[e]

MDS Company, firma u vlasništvu porodice Metović, bavi se proizvodnjom maslinovog ulja na tradicionalan i savremen način preradom autohtone sorte “Barska žutica” koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina. Ovako proizvedeno maslinovo ulje zadržava sve hranjive i ljekovite sastojke neophodne da bi se koristilo kao čisto prirodni proizvod visoke kategorije.

Nalazimo se ispod zidina Staroga Bara u neposrednoj blizini izvora ”Kajnak”.

P R O I Z V O D I

mds company uljara metović djevičansko ulje

Djevičansko obično – virgino

Maslinovo ulje djevicansko obicno – virgino sadrzi najvise 3,3%(m/m) slobodnih masnih kiselina. Dobijeno je tradicionalnim postupkom proizvodnje: mljevenjem, cijedjenjem hladnim postupkom – presovanjem, te prirodnim filtriranjem – talozenjem, čime se omogucava zadrzavanje svih karakteristicnih, ljekovitih i hranljivih svojstava maslinovog ulja u finalnom proizvodu. Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte “Barske zutice” koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l; 1l

mds company uljara metović djevičansko ulje virgino

Djevičansko virgino

Maslinovo ulje djevicansko – virgino dobijeno je savremenim postupkom prerade , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem – talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina ne prelazi 2%(m/m). Ovim nacinom prerade maslina dobija se maslinovo ulje koje zadrzava sve hranljive i ljekovite sastojke, u finalnom proizvodu. Ovaj prirodni proizvod dobijen je od autohtone sorte “Barske zutice” koja uspijeva u pitomoj kotlini Bara preko 2000 godina.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l

mds company uljara metović extra djevičansko ulje

Extra djevičansko – virgino

Prirodno, maslinovo ulje extra djevicansko – virgino dobijeno je savremenim postupkom prerade zdravih zelenih(branih-tresenih) plodova masline , hladnim postupkom – centrifugiranjem na hladno, prirodnim filtriranjem – talozenjem i sadrzaj slobodnih masnih kiselina ne prelazi 1%(m/m).
Za svoj kvalitet ovo maslinovo ulje je visestruki osvajac nagrada na Medjunarodnim i domacim sajmovima.

Ambalaža: 0,25l; 0,5l; 0,75l

mds company uljara metović ruzmarin

Maslinovo ulje sa ruzmarinom

Maslinovo ulje sa dodatkom ruzmarina proizvodi se na nacin sto se maslinovom ulju extra djevicanskom proizvedenog na savremenom postupku prerade, hladnim postupkom – cenrifugiranjem na hladno, doda grancica ruzmarina. Ovo ulje se koristi kao preliv za sve vrste pecenja i za pravljenje raznih umaka, koji sluze za dodatak jelima.

Ambalaža: 0,25l

mds company uljara metović kantarion

Maslinovo ulje sa kantarionom

Maslinovo ulje sa dodatkom kantarionom proizvedeno je od hladno cijedjenog maslinovog ulja centrifugiranjem na hladno, kome se dodaje cvijet kantarion.Nakon toga, ulje sa dodatkom cvijeta kantariona izlaze se suncu bez bilo kakvih drugih dodataka.Kantarionovo ulje se koristi kao prirodni mejlem za zarastanje posjekotina, rana, kao i opekotina, ugruvanostoi, hemoroida I raznih posjekotina na koži.

Ambalaže: 0,25l

mds company uljara metović maslina

Barska stona crna maslina

Čuvena Barska crna stona maslina, od nadaleko poznate Barske sorte Žutica.

Ambalaža: 720g

L O K A C I J A