mount joy ranch montenegro logo

MOUNT JOY RANCH


NVU KORACI – Centar za hiporehabilitaciju
Bitinsko polje bb, Kosanica, Pljevlja
T/F: +382 (0)52 322 467
M: +382 (0)68 251 306, 068 689 271
M: +382 (0)69 489 108
[email protected]
www.mountjoyranch.me

Mount Joy Ranch
Prosečna ocena: 5 (100%) od ukupno 70 ocena[e]

mount joy ranch horseback riding

„MOUNT JOY ranch“ je sportsko-rekreacioni i rehabilitacioni kompleks prilagođen turističkoj namjeni, sa posebnim naglaskom na hipoterapiju (terapijsko jahanje konja). Predstavlja idealno mjesto za sve one kojima prija boravak i rekreiranje na svježem i čistom vazduhu, u prelijepom prirodnom okruženju, kako za osobe sa invaliditetom, tako i za zdrave.

Smješten je u seoskom naselju Kosanica, na teritoriji Opštine Pljevlja, na 1200 mnv, udaljen 12 km od Velikog mosta na Tari i 29 km od Pljevalja.

Na našem ranču se nalaze: centralni objekat za smještaj gostiju – kapaciteta 40 ležajeva (u fazi izgradnje), porodična kuća, drveni bungalov za smještaj gostiju – kapaciteta 7 ležajeva.

Tu su i igralište za djecu prilagođeno osobama sa invaliditetom, potom štala za konje, košarkaški teren, betonske staze prilagođene kretanju osoba sa invaliditetom, mini jezerce i neasfaltiran parking.

Usluge:

smještaj, časovi jahanja, jahaće ture, hipoterapija, biking, jeep safari, rafting, paragliding, speleološki izleti, rekreativno igranje košarke i tenisa, branje šumskih plodova, domaća hrana

mount joy ranch montenegro accomodation
mount joy ranch montenegro horseback riding lessons

O nama

Iza cijelog projekta stoje „Koraci“, osnovani kao nevladino udruženje osoba sa invaliditetom u opštini Pljevlja, koje teži stvaranju uslova za sprovođenje hipoterapije, u cilju poboljšanja psihofizičkog stanja osoba sa invaliditetom i njihove efikasnije društvene integracije. Inicijator i osnivač Udruženja je Anis Šljuka, ali i njegova porodica i 6 članova Upravnog odbora – nosilaca kulturnog i privrednog života Pljevalja.

Glavni cilj je: promocija, zaštita i unapređenje ljudskih prava i sloboda, kao i organizovanje (samostalno i u saradnji sa drugim udruženjima) stručnih skupova, savjetovanja, seminara, okruglih stolova, predavanja, radionica, javnih manifestacija, ekskurzija i drugih oblika stručnog obrazovanja i liječenja.

mount joy ranch montenegro kosanica

Mount Joy Ranch

U januaru 2005.godine, pokrenut je ambiciozan projekat stvaranja jedinstvene ustanove za hipoterapiju u Crnoj Gori, u Kosanici kod Pljevalja. Koristeći sopstveno iskustvo i iskustva razvijenih zemalja koje više od trideset godina koriste hipoterapiju – jahanje konja kao priznatu i dokazanu metodu pomaganja djeci i odraslim osobama sa invaliditetom, fizičkim ili mentalnim poteškoćama, Udruženje je sopstvenim sredstvima i zalaganjem uspijelo da obezbijedi najneophodnije uslove za odvijanje programa hipoterapije.

Ovaj program su tokom 2011.god. koristile 272 osobe (djeca i odrasli) sa različitim oblicima invaliditeta. Dosadašnje poslovanje se uglavnom baziralo na pružanju jednodnevnih usluga. Korisnici usluga su dolazili uglavnom organizovano, ali ima i individualnih posjeta (npr. porodica dovede lice sa invaliditetom).

Vremenom su domaćinski i profesionalni pristup osnivača omogućili da „MOUNT JOY ranch“ obogati svoju ponudu novim sadržajima i preraste u pravo osvježenje na turističkoj mapi Crne Gore.

mount joy ranch montenegro horseback riding tours 1
mount joy ranch montenegro horseback riding tours 2

SMJEŠTAJ / Accomodation
u komfornom drvenom bungalovu, kapaciteta 7 ležajeva, sa dnevnim boravkom i kupatilom;

ČASOVI JAHANJA / Horseback riding lessons
sa profesionalnim instruktorima, na punokrvnim konjima;

JAHAĆE TURE / Horseback riding tours
na konjima se obilazi polje površine 125ha, u kome se nalazi i naš ranč, te se nastavlja šumskim putevima, koji vode liticom kanjona Tare i jednim dijelom kroz NP Durmitor;

HIPOTERAPIJA / Hippotherapy
jahanje konja kao metoda pomaganja djeci i odraslim osobama sa invaliditetom, fizičkim ili mentalnim poteškoćama (besplatan tretman za navedene kategorije);

BIKING
vožnja bicikala planinskim stazama;

JEEP SAFARI
od kanjona rijeke Tare, do ravnice Kosanice, Glibaća, pa do kanjona rijeke Drage (Bobova)

RAFTING
gumenim čamcima i drvenim splavovima

PARAGLIDING
spuštanje padobranom …

SPELEOLOŠKI IZLETI / Speleological trips
obilazak pećina

REKREATIVNO IGRANJE KOŠARKE I TENISA / Recreation – playing basketball & tennis
tereni na otvorenom

BRANJE ŠUMSKIH PLODOVA / Berry picking
divlje jagode, borovnice, kupine, …

DOMAĆA HRANA / Domestic food
sir, kajmak, uštipci, kolači, pite i hljeb ispod sača, roštilj, domaća rakija, …

Horseback riding Montenegro • Horse riding Montenegro • Hippotherapy Montenegro

mount joy ranch girl kissing horse