tara kula raft montenegro logo

TARA KULA RAFT


Kamp »Most«
Budečevica, Đurđevića Tara, Žabljak
M: +382 (0)68 298 449
M: +382 (0)69 202 254
[email protected]
www.tarakularaft.com

Tara Kula Raft
Prosečna ocena: 5 (100%) od ukupno 11 ocena[e]

TARA KULA RAFT vam pruža mogućnost u vlastitom kampu. Kamp Most se nalazi na gornjem toku rijeke Tare na magistralnom putu Pljevlja-Podgorica-Žabljak na najatraktivnijoj lokaciji ispod samog velikog mosta na Tari. Terasa restorana je na samoj obali rijeke odakle vam se ujedno pruža nejljepši pogled na veliki most i rijeku. U središnjem dijelu kampa nalazi se restoran sa otvorenom kuhinjom gdje uvijek možete posmatrati spremanje tradicionalnih jela ispod sača i na žaru. A tu su i udobno opremljeni bungalovi sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, toaleti, umivaonici i tuš kabine sa toplom vodom. Kamp posjeduje vlastiti parking prostor. U našem vlasništvu su kombi vozila predviđena za prevoz gostiju do odredišta predviđenog za splavarenje. Raspolažemo sa najmodernijom opremom za ekstremni rafting u vidu neoprenskih odjela, kaciga, prsluka za spašavanje i čamaca koji sa skiperima garantuje nezaboravni doživljaj spusta niz suzu Evrope-rijeku Taru. Kamp posjeduje teren za mali fudbal i odbojku.

tara kula raft kamp
tara kula raft montenegro

A r a n ž m a n i

Tara Rafting

1. Splavište – Žugića luka: (14km raftinga)

Dolazak u kamp ili na Žabljak u jutarnjim časovima, prevoz do kampa. Nakon pripreme za rafting, svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću opremu (neoprensko odjelo, čizme, sigurnosni prsluk, kacigu i veslo ). Slijedi rafting najljepšim dijelom kanjona Tare u trajanju 3h(14km) sa pauzama za fotografisanje i kupanje. Osvježenje i pauza na rijeci Ljutici najkraćoj rijeci u Evropi i najvećem izvoru pitke vode(1000 l vode u sekundi). Foto safari Velikog mosta ispod koga se prolazi. Dolazak na Žugića luku na završnicu raftinga. Povratak našim vozilima u kamp gdje je organizovan ručak (na meniju mlada jagnjetina, riba i jela ispod sača). Nakon ručka aranžman se završava.

Cijena: 33€

U cijenu aranžmana je uključeno:

1. Doručak i ručak
2. Kompletnu rafting opremu i iskusne sertifikovane skipere
3. Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
4. Obezbjeđen smiještaj vaših vozila na parkingu
5. Osiguranje svih učesnika raftinga

U cijenu nije uračunata taksa za splavarenje NACIONALNOG PARKA DURMITOR u iznosu od 13e.

NAPOMENA: Prednost ovog aranžmana je što prilikom dolaska Vaši klijenti mogu ujedno da obiđu i Crno jezero na Žabljaku koje se nalazi u NP Durmitor, gdje im je cijena ulaznice 2e, uračunata u cijenu aranžmana. Ujedno će obići i Veliki most na Tari koji je jedna od turističkih destinacija Crne Gore. Bitno je napmenuti da u toku povratka klijenti mogu obići kanjon Tare, NP Biogradska gora (Biogradsko jezero) , kanjon Morače i manastir Morača.

tara kula raft tara rafting

2. Splavište – Šćepan Polje ( 96km raftinga)

1.Dan: Dolazak u kamp u popodnevnim časovima, smiještaj na kampu u planinskim kućicama (bungalovima). U večernjim satima po želji gostiju organizovana posjeta manastiru sv.Arhanđel iz 13v. Večera u 20 h na meniju etno specijaliteti našeg kraja, cijelovečernje druženje uz vatru i muziku.

2.Dan: Nakon doručka i pripreme za rafting do 10 h ( svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću opremu: (neoprensko odijelo, čizme, sigurnosni prsluk, kacigu i veslo ). Slijedi polazak terenskim vozilima na Splavište koje je udaljeno 3 km od kampa, gdje je polazište za rafting. Pripreme i davanje instrukcija za polazak. Pauza za fotografisanje i kupanje na rijeci Ljutici, pauza za užinu na Mušovim vrelima. Prolaz kroz najuži dio kanjona-Lazin kamen. Dolazak na Radovan luku gdje je organizovan ručak u etno restoranu. Nakon ručka rafting se nastavlja , prolazimo kroz Tepački buk gdje je kanjon najdublji-preko 1300 m, pa vodopad na Bajlovića sigama. Dolazak u večernjim časovima na kamp na Brštanovici, gdje je organizovana večera i druženje uz vatru i muziku, noćenje.

3.Dan: Posle doručka rafting se nastavlja, prolazimo bukove Brštanovački, Borovi, Ćelije koji su najatraktivniji i najzahtjevniji. Posle pređenih( 96km) dolazak na Šćepan Polje u popodnevnim časovima gdje nas očekuje ručak u etno restoranu. Posle ručka aranžman se nastavlja povratkom čitavom dužinom kroz NACIONALNI PARK DURMITOR na čijem putu obilazimo par planinskih masiva, jezera i Žabljak (foto safari). Dolazak u kamp gdje se aranžman završava.

Aranžman uključuje:

1. Smještaj na bazi dva puna pansiona
2. Kompletnu rafting opremu i iskusne sertifikovane skipere
3. Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
4. Obezbjeđen smiještaj vaših vozila na parkingu
5. Osiguranje svih učesnika raftinga

U cijenu nije uračunata taksa za splavarenje NACIONALNOG PARKA DURMITOR u iznosu od 32e i boravišna taksa od 1e.

NAPOMENA: Za grupe gdje su klijenti starije životne dobi predlaže se noćenje na Radovan luci. Sve izmjene aranžmana se mogu prethodno dogovoriti i usaglasiti sa željom gostiju.

tara kula raft montenegro rafting

3. Brštanovica – Šćepan Polje

Ovaj program obuhvata rafting na najljepših i najatraktivnijih 18 kilometara rijeke Tare, od Brštanovice pa sve do Šćepan Polja gdje se Tara sastaje sa Pivom i nastaje Drina. Baš ova dionica sa preko dvadeset svojih bukova i brzaka predstavlja najuzbudljiviji dio rijeke. Rafting se obavlja posebnim čamcima za divlje vode, sa osam nezavisnih komora, sa dužinom od pet i širinom od dva metra, što čini putnike bezbjednim. Čamcima upravljaju kormilari rodjeni pored rijeke Tare koji poznaju sve njene ćudi, njene virove, brzake, bukove i limane, pa je vožnja maksimalno sigurna. Svaki učesnik je snabdjeven pojasom za spasavanje i kacigama za glavu, a u slučaju kiše i hladnoće oblače se neoprenska odijela i kišne kabanice.

Cijena: 30.00 €

U cijenu aranžmana je uključeno:
1. Ručak
2. Kompletnu rafting opremu i iskusne sertifikovane skipere
3. Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
4. Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu
5. Osiguranje svih učesnika raftinga

U cijenu nije uračunata taksa za splavarenje 1e i boravišna taksa od 1e.

tara kula raft kamp most

SPECIJALNA PONUDA:

4. Jeep tour(4h) +rafting(3h)

Polazak ispred agencije na Žabljaku u 9.00h. Jeep safari najuzbudljivijim dijelom NPD sa impresivnim pogledom na najdublji kanjon u Evropi i najveci crnogorski masiv Durmitor. Prelazak preko visoravni Pivske planine ( Trsa, Pišče…), organizovan je doručak u obliku lanch paketa na obroncima kanjona Sušice. Dolazak na Brštanovicu oko 11.30h. To je polazna tačka za najljepših i najatraktivnijih 18 km rijeke Tare, od Brštanovice pa sve do Šćepan Polja gdje se Tara sastaje sa Pivom i nastaje Drina. Baš ova dionica sa preko dvadeset svojih bukova i brzaka predstavlja najuzbudljiviji dio rijeke. Rafting se obavlja posebnim čamcima za divlje vode, sa osam nezavisnih komora, sa dužinom od pet i širinom od dva metra, što čini putnike bezbjednim. Čamcima upravljaju kormilari rodjeni pored rijeke Tare koji poznaju sve njene ćudi, njene virove, brzake, bukove i limane, pa je vožnja maksimalno sigurna. Svaki učesnik je snabdjeven pojasom za spasavanje i kacigama za glavu, a u slučaju kiše i hladnoće oblače se neoprenska odijela i kišne kabanice. Posle ručka u restoranu na obali Tare polazak za Žabljak. U povratku obilazak Pivskog jezera, a pošto se vraćamo sa druge strane Pivske Planine obiđemo i druge visoravni. Prelazak preko Durmitorskih masiva ( Sedlo 1907nmv, Prutaš 2244nmv….) Dolazak na Žabljak u večernjim satima gdje se aranžman i završava. Ako ste gosti našeg kampa imate obezbjedjen prevoz do kampa Most.

Cijena: 65e.

U cijenu aranžmana je uključeno:
1. Doručak, Ručak
2. Kompletnu rafting opremu i iskusne sertifikovane skipere
3. Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
4. Osiguranje svih učesnika raftinga

U cijenu nije uračunata taksa za splavarenje 1e i boravišna taksa od 1e.

tara kula raft hrana
tara kula raft domaća hrana

Kanjon Nevidio

5. Ekstremna tura:

U srcu Crnogorskog krša tamo gdje se hiljada godina rijeka usijecala u kamene litice između Durmitora i Vojnika-leži on KANJON NEVIDIO. Ime koje podsjeća na misterijoznu nepristupačnost kanjona koji je dugo ostao sakriven od ljudskog oka. Poslednji osvojeni kanjon u Evropi 1965 god. Stijene, vodopadi, tjesnaci, pjenušavi bukovi, uzani kanali i prava galerija kamenih figura glavni su akteri priče o njemu. Upečatljivo i pomalo zastrašujuće iskustvo borbe čovijeka protiv prirode. Kanjon se prolazi za jedan dan sa posebnom opremom ( ronilačko-alpinističkom ) uz obavezno vodstvo iskusnih vodiča. U sklopu ponude kamp ,,Most” jednodnevi aranžman počinjao bi doručkom na kampu, prevozom našim vozilom do ulaska u kanjon. Ručak u kanjonu ili nakon izlaska iz njega oko 16 h. Povratak u kamp, večera, noćenje.

Cijena: 100 e

Aranžman obuhvata ponudu za najmanje 5 osoba.

tara kula raft kanjon nevidio
tara kula raft canyoning

Kanjon Tare

6. Jeep Safari – Kanjon Tare:

Polazna i ciljna tačka je parking ispred kampa Most ispod velikog mosta na Đurđevića Tari.
Trajanje 2 sata i 30 minuta
Broj osoba u vozilu: najmanje dvije najviše 8
Cijena po osobi: Od 10 do 25 eura što zavisi od broja osoba u vozilu.

DETALJI IZLETA: U kampu ispod velikog mosta vožnja u dužini od 8kilometara do uzvišenja kod sela Zaglavak. Pješačenje oko 100 metara do uzvišenja-vidikovca na 1.150 mnv sa koga se pruža pogled uz kanjon, niza kanjon i ispod na rijeku Taru. Sa vidikovca vožnja atraktivnim putem do rijeke, na 600 mnv.

Od rijeke uspon ka asfaltnom putu a onda opet vožnja šumskim putem do manastira Svetog arhangela Mihaila. Manastir u skrovitom ambijentu pored rijeke podignut je prvi put u trinaestom vijeku a od tada tri puta rušen i obnavljam tokom ratova hrišćana i osmanskog carstva. U sadašnjem izgledu obnovljen 1991.godine, službu obavlja jedna monahinja.

Od manastira deset minuta vožnje džipom do pozicije ispod velikig mosta a odatle trideset minuta pješačenja kroz bukovu šumu do pjenušavog vrela zvanog Ljutica. Ovo vrelo ima izdašnost najveću u Evropi (2000 l/sec) i formira najkraću rijeku svijeta dugu smo 170m tako da je zbog ta dva fenomena upisana u Ginisovu knjigu rekorda. Povratak pješke od Ljutice do terenskog vozila a odatle vožnja do polazne pozicije do mosta. Kraj programa.

NAPOMENA: Ovaj program se može izvoditi kao dodatna aktivnost u toku Vaših bus izleta Kanjoni. U cijenu ovog programa uračunato je osiguranje učesnika, sav prevoz terenskim vozilima i iskusni vodič. Po želji gosti može se organizovati ručak u toku aranžmana ili pri povratku.

Durmitorski prsten

7. Jeep safari – Durmitorski prsten:

Polazna i ciljna tačka Žabljak ili kamp Most na Đurđevića Tari.
Trajanje: 4 do 5 sati zavisno od toga koliko vremena tokom izleta želite provesti u pješačenju.
Broj osoba u vozilu: najmanje dvije, najviše osam.
Cijena po osobi: od 20 do 50 eura zavisno od broja osoba u vozilu.

DETALJI IZLETA: Od Žabljaka vožnja-uspon do vidikovca Ćurevac na 1.700 mnv. Sa vidikovca se pruža pogled na najdublji dio velikog kanjona Tare i na selo Tepca koje je najstarije naselje u opštini Žabljak. Sa Ćurevca vožnja do vidikovca Štuoc sa koga se pruža panoramski pogled na Žabljak, Crno jezero i sjeverni dio masiva Durmitora. Nastavak vožnje ka selu Mala Crna Gora. Na putu do sela je nekoliko vidikovaca na kojima se kraće zadržavamo. Samo selo je interesantno zbog malog broja stanovnika koji se bave tradicionalnim stočarstvom i zemljoradnjom. Zimi je selo zbog visokog snijega i do šest mjeseci odsječeno od svijeta. Od sela, kombinacijom pješačenja i vožnje džipom spuštamo se u kanjon rijeke Sušice do Sušičkog (suvog) jezera. Ovdje je ambijent potpuni odraz divlje planine i prirodnih fenomena. Jezero je u proljeće puno vode koja do početka juna niz kanjon otiče ka rijeci Tari a jezero se pretvara u vlažnu travnatu oazu jarko zelene boje.Ovo mjesto je pogodno za užinu i osveženje. Od Sušičkog jezera penjemo se putem uz strme strane kanjona do platoa Pivske planine. Za razliku od stjenovitog masiva Durmitora Pivska planina je blagih izvišenja,brežuljkasta i prekrivena travom. Na pašnjacima se mogu vidjeti stada ovaca a u pravcu zapada kanjon rijeke Pive. Pošto je ova ruta kružna (zato se i naziva prsten) od Pivske planine se ponovo krećemo ka masivu Durmitora. Sada posmatramo i fotografišemo njegove najznamenitije dijelove: Todorev do,Prutaš,Boljske grede,Dobri do,Valovito jezero,Modro jezero i prevoj sedlo na 1907.mnv. Dolazak pored ski lifta Savin kuk na Žabljak. Kraj programa.

NAPOMENA: Ovaj program se može izvoditi kao dodatna aktivnost u toku Vaših bus izleta Kanjoni. U cijenu ovog programa uračunato je osiguranje učesnika, sav prevoz terenskim vozilima i iskusni vodič. Po želji gosti može se organizovati ručak u toku aranžmana ili pri povratku.

tara kula raft montenegro rafting crna gora

L O K A C I J A